Background Image

Home  /  Comunicate LPS  /  Anunț Proiect ”Professionalising Sports Instructor career within European Context”

Anunț Proiect ”Professionalising Sports Instructor career within European Context”

iulie 29, 2017   In Comunicate LPS,Proiecte/Parteneriate

LPS Banatul urmează să implementeze, în perioada 2017-2019, un proiect de tip Erasmus+KA1-VET, intitulat: Professionalising Sports Instructor career within European Context. Un grup de elevi ai școlii, ce urmează să participe în baza unui proces de selecție, vor beneficia de un stagiu de pregătire de 2 săptămâni în Granada, Spania, la un centru de pregătire pentru instructori sportivi. Cu finanțare europeană integrală, proiectul urmărește dezvoltarea competențelor profesionale ale participanților în context internațional/european. Elevilor participanți li se va asigura cazarea, masa, transportul, pregătirea profesională și culturală, ei urmând să revină în România și să aducă valoare adaugată la profesia de instructor sportiv. Stagiul de pregătire internațională va fi certificat prin Documentul de Mobilitate Europass, document recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Aplicantul principal al proiectului este CSM Timisoara, coordonator de proiect dl. antrenor Dan Mihai Jitaru. Proiectul se desfășoară în consorțiu, fiind implicate școli sportive din Timișoara, Oradea, Deva, București.

”Este un proiect unic prin faptul că, în general, școlile vocațional-sportive nu accesează acest tip de proiecte. Credem în meseria de instructor sportiv și ne dorim ca elevii să devină, în timp, antrenori recunoscuți la nivel național și international. România trebuie să devină nu doar consumator de servicii de antrenorat internațional, ea trebuie să producă cât mai multi instructori/antrenori sportivi căutați la nivel european”, a declarat prof. Dan Mihai Jitaru.

Proiectul este în valoare de 85 640 euro, finanțator fiind Comisia Europeana prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.