Background Image

Home  /  Comunicate LPS  /  Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului

septembrie 26, 2018   In Comunicate LPS,Evenimente,Proiecte/Parteneriate

 

 

 

 

 

 

În vederea dezvoltării unui stil de viață activ, Comisia Europeana desfașoară anual o campanie care promovează sportul și activitatea fizică, denumită Săptămâna Europeană a Sportului, care se va desfășura în perioada  23-30 septembrie 2018.

În cadrul acestei acțiuni, un eveniment important este Ziua Europeana a Sportului Şcolar, care în acest an școlar va avea loc în 28 septembrie 2018. Cu acest prilej sărbătorim deschiderea Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar și a Gimnaziadei în anul scolar 2018-2019. Activitățile organizate în această zi sub egida „Școala în mișcare” au ca scop celebrarea sportului în școală pentru a da startul unei vieți sănătoase.

Liceul cu Program Sportiv Banatul organizează activități sportive specifice evenimentului( fotbal, handbal, atletism, box, jocuri motrice, etc) care sunt înscrise si la  adresa http://www.essd.eu/ro.

Ce-ar fi dacă fiecare copil ar putea fi activ (#BeActive) la școală, prin sport și joacă? Ce-ar fi dacă fiecare școală ar rezerva o zi pentru a celebra sportul în Europa? Ar ajuta o astfel de zi elevii să dea startul unei vieți sănătoase? Noi spunem că DA.

Haideți cu noi să alergați, să țopăiți, să săriți cu coarda, să dansați, mergeți cu rolele, sa ne plimbam cu bicicleta,  să jucați fotbal, baschet, handbal, volei– orice fel de activitate fizică contează.

 Alăturați-vă nouă. Haideți să fim activi!

BEACTIVE!