Background Image

Home  /  Comunicate LPS  /  100 DE ANI DE EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT

100 DE ANI DE EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT

În 23.11.2018 s-a deschis cea de-a 9-a ediție a simpozionului național 100 DE ANI DE EDUCAȚIE PRIN SPORT SI PENTRU SPORT , 23-29.11.2018,   un  PROIECT  cu finanțare nerambursabilă de la C.J.Timiș prin agenda culturală pe anul 2018. Au participat invitați și parteneri,  care au luat cuvantul, din partea L.P.S Banatul , domnul direcor Rosenblum Calin, de la I.S.J Timiș, inspectorul școlar Osain Constantin, din partea Primariei, de la biroul sport si  cultura, Dl Mihai Costa, de la DJST Timiș, dl director Adrian Tal, directorul A.O R din România, Simona Amanar Tabără și altii.

În 28.11.2018,  în cadrul proiectului 100 DE ANI DE EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT s-a desfășurat concursul „Cine stie olimpism, câștigă!” Nu a existat cel mai bun sau cel mai slab, un clasament , au existat elevi care sunt de la licee diferite dar care au o destinatie comuna: aceea de a fi cei mai buni în viață, activitate, preluând de la sportivii model, valorile care i-au condus spre succes: autodepășire, încredere în forțele proprii  onestitate, mândrie,  fair-play, sănătate corporală și mentală, spirit de echipă, excelență, prietenie, curaj, demnitate, etc.

S-au format echipe mixte formate din cate 3 elevi, fiecare echipă purtând numele unui sportiv/ unei sportive de mare valoare ( Iolanda Balaș, Ivan Patzaichin, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Cătălina Ponor, Simona Amânar, Simona Halep, Cristina Neagu , care induce la nivel naţional, un sentiment de prestigiu şi de mândrie naţională şi care creează modele de urmat pentru generaţia tânără.

Au participat: Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național Pedagogic, Liceul Teoretic Vlad Tepeș, Liceul Teoretic D Voniga Giroc, Colegiul Tehnic E. Ungureanu, L.P.S Banatul Timișoara.

În 29 au fost prezentari în power point cu tematica olimpica și s-a incheiat proiectul cu  dezbateri.