Background Image

Home  /  Comunicate LPS  /  Proiectul Național ”EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT ÎN CONTEXT EUROPEAN”

Proiectul Național ”EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT ÎN CONTEXT EUROPEAN”

noiembrie 18, 2022   In Comunicate LPS,Evenimente,Proiecte/Parteneriate

AZI, 18 11.2022  a avut loc deschiderea proiectului național EDUCAȚIE PRIN SPORT SI PENTRU SPORT ÎN CONTEXT  EUROPEAN , proiect finanțat de C.J Timiș prin agenda TimCultura pe anul 2022  și Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara. La deschidere au luat cuvântul dintre invitați : Conf univ. dr. Adrian Nagel – decanul Facultății de Educație Fizică si Sport de la  U.V.T, Inspectorul Școlar Prof. dr. Nastor Flavius, Aurel Cotarcă – directorul Direcției pentru Sport Timiș, Lt. Col. Licarete Vasile de la Inspectoratul Județean Jandarmi Timiș, Comisar Șef Gavrilescu Vasile de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timiș, Adrian Durlă – directorul C.S S nr 1 Timișoara, Karola Kalapati – coordonator programe Fundația Comunitară din Timișoara.

S-a vorbit  despre importanța comunicării eficiente între L.P.S Banatul și instituțiile implicate în dezvoltarea sportului de performantă , despre importanța parteneriatelor  în organizarea  activităților sportive pentru sportul de masă si de performanță și în  atragerea fondurilor nerambursabile de la C.J.T, HCL, prin programe de responsabilitate sociala, etc. De asemenea s-a adus aminte despre importanta finanțare din partea Primăriei Timișoara a  catedrelor de educație fizică și sport din școlile și liceele din Timișoara, un proiect inițiat în ianuarie 2022 de viceprimarul Cosmin Tabără și fostul inspector școlar prof. Constantin Osain și finalizat toamna aceasta împreună cu actuala conducere a I.S.J Timiș.

D-na Karola Kalapati, coordonator programe în cadrul Fundației Comunitare din Timișoara a prezentat proiectul câștigat de L.P.S Banatul,  de renovare a pistei de atletism, proiect care face parte din programul Sportul Pentru Toți derulat de  Fundația Comunitară din Timișoara  împreună cu Decathlon România prin care se  urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca elevii să poată practica sport în siguranță și de plăcere. Au fost invitate și alte scoli și licee să aplice proiecte și anul următor. De asemenea a fost prezentat și proiectul Ro Bike Valley, care promovează utilizarea bicicletei în rândul copiilor și tinerilor, educarea și conștientizarea pentru siguranță în trafic a bicicliștilor.