Background Image

Home  /  Comunicate LPS  /  Concursul „Cine știe olimpism, câștigă!” – Proiectul Național ”EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT ÎN CONTEXT EUROPEAN”

Concursul „Cine știe olimpism, câștigă!” – Proiectul Național ”EDUCAȚIE PRIN SPORT ȘI PENTRU SPORT ÎN CONTEXT EUROPEAN”

noiembrie 29, 2022   In Comunicate LPS,Evenimente

În perioada 18-28.11.2022, în cadrul proiectului Educație prin sport și pentru sport în context european, proiect cofinanțat de C.J. Timiș prin agenda Tim Cultura pe anul 2022, s-a desfășurat concursul Cine știe olimpism, câștigă!

Nu a existat cel mai bun sau cel mai slab, sau un clasament, au existat elevi care practică  sporturi diferite dar care au o destinație comuna: aceea de a fi cei mai buni în viață, în activitate, preluând de la sportivii model, valorile care i-au condus spre succes: autodepășire, încredere în forțele proprii onestitate, mândrie, fair-play, sănătate corporală și mentală, spirit de echipă, excelență, prietenie, curaj, demnitate.

S-au format echipe mixte formate din cate elevi de liceu si gimnaziu, fiecare echipă purtând numele unui sportiv/sportive de mare valoare (Iolanda Balaș, Ivan Patzaichin, Nadia Comăneci, Cătălina Ponor, Simona Amânar, Lia Manoliu), care induce la nivel național, un sentiment de prestigiu și de mândrie națională și care creează modele de urmat pentru generația tânără.